دندانها گاهی به صورت طبیعی یا بر اثر از دست دان دندان و دندان غایب فاصلهدار میشوند. به فاصله دار بودن دندانها در علم دندانپزشکی دیاستم میگویند. فاصله بین دندانی بیشتر بین دو دندان جلویی در بالا ایجاد شده که نتیجه نامتناسب بودن اندازه فک و دندانها است. البته ناگفته نماند که این فاصله بین دندانی علاوه بر دو دندان جلویی بالا میتواند بین هر دو دندان دیگر نیز بروز کند.
دلایل ایجاد فاصله بین دندانی یا دیاستم
فرنوم بین دندانها: فرنوم یک بافت ضخیم و گوشتی است که لب و لثه را به هم وصل میکند. اگر این بافت بسیار بزرگ باشد میتواند باعث ایجاد فاصله بین خط میانی دندانها شود.
فشار زبان: بعضی افراد در هنگام بلع به جای فشار زبان به سقف دهان به دندانهای جلویی فشار وارد میکنند. در مواردی هم در حالت عادی افراد عادت به فشار دادن زبان به دندانهای جلویی دارند این فشار به مرور زمان باعث ایجاد فاصله بین دندانها میشود.
بیماریهای لثه: بیماریهای لثه باعث ایجاد مشکلاتی در دندانها و حتی افتادن آنها منجر میشوند. که این فضای خالی از افتادن دندان با گذشت زمان فاصله بین دندانی را ایجاد میکند.
درمان فاصله بین دندانها
درمان با ارتودنسی: پرکاربردترن و شایعترین روش برای درمان فاصله بین دندانها استفاده از درمان ارتودنسی است. هدف از این روش ایجاد فشار بر روی دندانها برای نزدیکتر شدن آنها به یکدیگر و از بین بردن فاصله بین دندانی است. این روش زمانبر بوده و ممکن است بیمار ماهها تحت درمان باشد و دندانها بالا و پایین سیمکشی میشوند. البته روشهای درمانی دیگری نیز هستند که زمان کوتاهی را برای درمان دارند.
ونیر کامپوزیت و لمینیت سرامیکی و یا روکش دندانها: این روشها زمانی استفاده میشوند که مشکلات مربوط به لثه ابتدا برطرف میشوند و بعد از این روشها برای بستن فاصله بین دندانی استفاده میکنند. ونیرها پوستهها و لایهها نازکی هستند که روی دندان قرار میگیرند. ونیرها باعث میشوند اندازه، شکل و رنگ و ظاهر دندانها بهتر و زیبا به نظر برسند. ونیرها و لمینیت و روکشها به طور سفارشی در لابراتوارها از سرامیک و یا رزین کامپوزیت تهیه میشوند.
ایمپلنت دندان: ایمپلنت دندان یا کاشت دندان در صورت نبود دندان یا دندانهای، جایگزین کرده یا شرایط را برای قرار دادن دندان مصنوعی آماده میکند. ایمپلنت میلهای تیتانیومی است که در استخوان فک قرار میگیرد و مانند ریشه دندان عمل میکند
فرنوکتومی: همانطور که گفته شد بافت عضلانی فرنوم فاصله بین دندانی ایجاد میکند. برای درمان این مشکل گاهی از فرنوکتومی یا همان جراحی فرنوم لب استفاده میشود. این روش در صورتی انجام میشود که ارتودنسی موثر نبوده باشد. البته اگر فرنوم باعث درد گرفتن لثهها و لب بالا در کودکان شود، فرنکتومی لب انجام میشود.
:: موضوعات مرتبط:
سلامتی ,
سلامت دهان و دندان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1222
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0