تشخیص پوسیدگی دندان با پردازش تصویر
نوشته شده توسط : نت ویر

زمانی که دندان ها در معرض مواد غذایی و به خصوص مواد قندی قرار می گیرند، لایه میکروبی به نام پلاک در سطح آنها می چسبد. در واقع این پلاک های میکروبی عامل اصلی پوسیدگی دندان هستند. پوسیدگی دندان زمانی رخ می دهد که مواد کلسیم‌دار دندان در اسید تولید شده این باکتری ها حل شود. امروزه تشخیص پوسیدگی دندان توسط دستگاه های پیشرفته انجام می شود. البته دندان های پوسیده ای که از شدت بالای برخوردارند نیاز به تشخیص با این ابزار ها نداشته و با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده هستند. اما اگر بخواهیم جزئیات پوسیدگی دندان را پیدا کنیم نیاز به داشتن رادیوگرافی از دندان هاست.

بیشتربخوانید... لمینت دندان

کاربرد پردازش تصویر در دندانپزشکی

تا ۱۰ سال پیش دندانپزشکان برای تشخیص پوسیدگی دندان از عکس‌های رادیولوژی استفاده می‌کردند. به طوری که باید عکس ها را زیر نور برده تا تمامی جزئیات آن را مشاهده کنند. اما با اختراع دستگاه های دیجیتالی دیگر خبری از زیر نور بردن عکس های رادیولوژی نیست و بافت پوسیده دندان توسط نرم افزارهایی بر روی صفحه مانیتور بررسی می شوند. این نرم‌افزارها میزان پوسیدگی دندان را به طور دقیق بر روی صفحه مانیتور نمایش داده و دندانپزشک توسط کدهایی که بر روی آن اعمال شده می تواند میزان پوسیدگی دندان را تشخیص دهد. در حالت عادی تنها امکان مشاهده پوسیدگی های بیش از ۳۵ درصد وجود دارد. به این معنی که تشخیص پوسیدگی های کمتر از ۲۵ درصد با چشم مسلح وجود ندارد. بنابراین باید دستگاه‌های وجود داشته باشد که پوسیدگی های کمتر از ۳۵ درصد را نشان دهد.

بیشتربخوانید:

نحوه کارکرد دستگاه تشخیص پوسیدگی دندان دیجیتال

  1. اولین کاربرد آن این است که به عنوان یک دوربین داخل دهانی عمل کرده و دندان های بیمار را با وضوح بالا بزرگنمایی می کند. بزرگنمایی موجب می شود تا میزان پوسیدگی های کمتر از 35 درصد به خوبی قابل تشخیص باشند.
  2. دومین کاربرد این دستگاه ها پیدا کردن محل پوسیدگی دندان ها است. در این روش دستگاه تمامی دندان ها را به صورت 3 بعدی نمایش داده و پزشک را در تشخیص محل پوسیدگی دندان کمک می کند.
  3. سومین کاربرد تشخیص میزان پوسیدگی دندان است. در این روش هد دستگاه با تابش نور فلورسنت، بازتابش دندان های پوسیده و سالم را دریافت می کند. میزان و نوع بازتاب دندان های سالم با دندان های پوسیده فرق داشته و همین امر در تشخیص این دو کمک می کند.

بیشتربخوانید... کامپوزیت دندان

منبع





:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 8 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: